Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord

Wanneer is de school open tijdens de zomervakantie? 25.6.2021

De school is geopend tijdens de zomervakantie tot en met dinsdag 6 juli en terug vanaf maandag 16 augustus, telkens van 9u tot 12u en van 13.30u tot 16u, behalve op woensdagnamiddagen. Indien u info wenst of onze school wilt bezoeken bent u steeds welkom bij het secretariaat of bij de directie via de ingang langs de Noordstraat 25 (centrumschool). U kunt dan zowel onze vestiging op de Nieuwstad (Brugse Steenweg 139) als die in het centrum bezoeken. We wensen iedereen alvast een leuke en zonovergoten vakantie toe!

Lees meer over Wanneer is de school open tijdens de zomervakantie?
Wanneer is de school open tijdens de zomervakantie?

Proclamatie zesde leerjaar. 25.6.2021

Op donderdagavond 24 juni zwaaiden we onze 25 leerlingen van het zesde leerjaar uit met een "bubbelproclamatie". Op deze manier konden we toch op een leuke wijze afscheid nemen en konden ook de ouders deze plechtige en belangrijke gebeurtenis bijwonen. Ook het weer was ons gunstig gezind op deze mooie zomerse avond.

Lees meer over Proclamatie zesde leerjaar.
Proclamatie zesde leerjaar.

Lezen is tof en top! 24.3.2021

Sedert dit schooljaar zetten wij steeds meer in op lezen. Lezen is namelijk de basis van alles, het is geen vak op zich maar een middel die je goed moet beheersen om de wereld rondom je goed te kunnen beheersen.

Lees meer over Lezen is tof en top!
Lezen is tof en top!

Leerplicht vanaf 5 jaar 3.9.2020

Opgelet: Het Vlaams Parlement keurde bij de start van de zomervakantie de verlaging van de leerplicht van 6 jaar naar 5 jaar goed. Dit gaat dit schooljaar in, op 1 september 2020. Concreet betekent dit dat alle kinderen leerplichtig worden op 1 september vanaf het kalenderjaar waarin ze 5 jaar worden. Voorbeeld: een kind dat geboren is op 23 januari 2015 wordt leerplichtig op 1 september 2020. Voor een kind dat geboren is op 12 december 2015 geldt hetzelfde. Het leerplichtonderwijs start dus vanaf dit schooljaar in de derde kleuterklas voor de meeste kinderen.

Lees meer over Leerplicht vanaf 5 jaar

IT op school 24.6.2020

IT is geen apart vak maar zit verweven doorheen alle vakken. Werken met tablets in het vierde leerjaar tijdens de rekenles bijvoorbeeld, zoals hier. Een computer, tablet, laptop, smartphone, ... thuis gebruik je toch ook voor allerhande zaken in het leven?!

Lees meer over IT op school
IT op school