GO! Basisschool Atheneum Veurne legt de focus op techniek en wetenschap (en bij uitbreiding STEM), ook cultuur en creativiteit trachten wij sterk te stimuleren.
Wetenschap en techniek worden in goede banen geleid door een juf, die onze STEMcoach is. Zij leidt en begeleidt de collega’s hierin en volgde hiervoor meerdere nascholingen. Ook wordt er in elke graad éénmaal een bezoek aan een bedrijf gebracht. Het STEMtraject werd opgestart en opgevolgd in samenwerking met de PBD.
Cultuur en creativiteit komen in alle klassen sterk aan bod. Ook wordt er geregeld een bezoek gebracht aan theater, wordt er een kunstenaar belicht in de klas, maken de leerlingen een kunstwerk die tentoongesteld wordt in Veurne, wordt er deelgenomen aan de jaarlijkse voordrachtwedstrijd in Veurne…
Deze profilering houdt echter geenszins in dat de andere vakken en vakgebieden minder aan bod zouden komen of dat er minder aandacht aan zou besteed worden. De profilering moet dan ook gezien worden als een “surplus”, iets waarin wij ons als basisschool extra onderscheiden.